Vintur och vandring

Denna helg var fylld av aktiviteter. I fredags var det veckomöte med handledaren och chefen, det var mycket trevligt som vanligt och arbetet med forskningen går framåt. Vi har massor av idéer att jobba vidare på och det känns som att det kommer att komma något bra ut från detta år. Det känns riktigt skoj!

Lördagen vigdes åt vinprovning tillsammans med en busslast utbytesstudenter. Det var folk från Tyskland, Frankrike, England, Sri Lanka, Kanada, osv som var med. Även jag och en svensk till. Mycket trevlig tillställning men sjukt trevligt folk. Man kom snabbt in i kroppen och blev tjenis med i alla fall hälften av dem under namnet Joey (som är slang för Känguru-unge, det var mitt Aussie namn som min handledare gav mig under veckan. En del har nämligen problem med att uttala mitt riktiga namn.).

Vi betade av tre vingårdar som hade även en schysst BBQ tillsammans. Tyvärr var vädret inte så bra och det regnade mest hela tiden. Det goda sällskapet vägde dock upp detta. Kom hem vid kl 17 från allt detta men var rejält sliten. Det blev en del bra viner provade, både röda, vita och dessertviner. Dock är det bara röda som jag egentligen gillar mycket. Shiraz är den stora druvan i distriktet här och det gjorde de väl! De bjöd även på lite blandningar i franskt stuk och även Pinot Noir. Riktigt nice! Det blev två flaskor köpta varav en var ett riktigt fynd, 60 kr för en Cabernet Sauvignon från 2008 som var riktigt god. Utförsäljning! Behöver åka tillbaka för mer provning i sommar!

Idag var jag iväg tillsammans med 15 andra personer från Meetup till Fingal Bay som ligger ungefär en timme norr om Sydney. Det blev en dag med vandring längs stranden, solande, mycket prat och en god lunch. Nu är man helt slut efter att ha tillbringat så mycket tid i direkt solsken. En mycket bra helg med andra ord och nu ser jag fram emot den stundande veckan som blir rejält mycket lugnare med fokus på kost, träning och återhämtning. Ska även ta mig an att träna Asthangayoga igen efter en paus på ett par månader med lite lugnare yogaformer. Det ska bli kul och behövligt.

Ha det fint 🙂