Hemlängtan

För att återkoppla till förra inlägget måste jag tillägga att pizzan blev sjukt god! Det blev också en riktigt trevlig kväll där jag bjöd på Marabou Apelsincrisp och Turkisk peppar. Ni kan nog gissa vilken som blev succé och vilken som inte var fullt lika uppskattad. Kvällen slutade också på ett spännande sätt. De håller på att bygga om en massa i stan just nu inför ett bilrace som ska genomföras om två veckor. Därmed uppkommer det stora störning i tågtrafiken och bussarna då och då. Kort sagt så gick inte bussen som jag skulle ta hem från pizzakvällen. Dock stannade en snäll busschaffis som körde runt med en tom buss (i standby ifall det skulle bli något problem) och frågade vart jag skulle. Det slutade med att hon körde hem mig för att hon inte hade så mycket annat för sig. Det var rätt coolt 🙂 Få åka buss som taxi haha! Livet serverar roliga äventyr ibland.

Annars har de senaste veckorna präglats av en hemlängtan. Mest för att man känner sig lite bortkopplad såhär på andra sidan planeten. (Det är rätt sjukt att man är så långt borta). Det händer mycket saker hemma nu och det känns lite som att man missar dem. Hemlängtan har dock släppt mer och mer den senaste veckan och nu känns det bra igen. Med lite sociala aktiviteter och löpturer i solnedgången så botar man det mesta. Det är verkligen sjukt fint här och jag kommer att sakna att springa längs Stilla havets kust och känna saltvattnet som slår mot ansiktet. Det är verkligen en höjdare. Det är inte länge kvar tills man får flyga hem på en visit nu, om en månad ungefär kommer jag tillbaka till Sverige en sväng. Innan dess ska min gamla handledare hinna komma på besök och brorsan så klart! Min bror och jag kommer att utforska landet lite tillsammans och dra till Tasmanien och Melbourne. Det kommer att bli riktigt härligt! Tror det kommer att bota resterna av min hemlängtan!

Jag ska också ha AW tillsammans med lite svenskar som bor i stan och julmiddag med administratörerna på jobbet. De har blivit så imponerade av mina matlådor (de har till och med frågat om recept) så att de bara “måste ha med mig”. Så jag har lovat att baka lite mjuk pepparkaka, fixa lite glögg och kanske lussekatter med åt dem. Av någon anledning kommer jag alltid bra överens med adminfolket på alla mina arbetsplatser. 🙂 Det är en sjukt bra tillgång och de ger mig massor av tips på saker att göra och bra affärer för att handla saker i. Såklart hjälper de mig med allt det praktiska på jobbet med. En sjukt bra tillgång! 🙂 Kul att vara uppskattad med.

Ett annat roligt äventyr var när jag i går skulle hämta upp min nya mobil. Den levererades med ett transportföretag (lite som DHL eller Schenker) som naturligtvis inte fick tag på mig eftersom jag var på jobbet. Efter några vändor så hamnade paketet på en depå ca 20 kilometer från där jag bor och 10 km från jobbet. Så i går försökte jag ta mig dit. 20 minuter med tåg ut på vischan och sen började jag vandra 5 km till depån. Enkelt tänkte jag! Google finner vägen. Dock fanns det ingen gångväg ut dit precis, det fanns en cykelväg som egentligen var en vägren och det var det. Jag har inte varit så rädd på länge när man går ute i gräskanten på en väg där folk kör förbi i 90 km/h och man har en meter till godo kanske. De flesta var snälla och höll ut. Jag överlevde och fick min mobil! Dock sa chefen att jag gärna får låna hans bil nästa gång och jag tror det är ett bättre alternativ 😉 Min nya Google Pixel 2 är sjukt bra och kameran är så pass bra så att jag inte riktigt vet just nu vad min systemkamera ska vara bra för (förutom att man kan zooma bättre). HDR-funktionen slår min systemkamera och ja, det var ett bra köp 😀

What else, det var italiensk filmfestival förra helgen vilket var najs! Jobbet går riktigt bra och vi kommer att skicka in två papper till en konferens i Stockholm nästa juli (gratis visit hem). Jag har börjat planera inför resan efter jag har jobbat klart. Som det ser ut nu kommer jag landa i Stockholm om precis ett år typ efter att bland annat ha gjort två vandringar på Nya Zeeland. Så sjukt fränt!

Det får nog räcka för denna gång 😉 Jag återkommer till veckan med ett nytt inlägg.

Ha det gött där hemma!
Kram