Labour day

Idag är det Labour day i New South Wales, så det betyder att jag har varit ledig och haft långhelg! Riktigt gött med en extra dag att bara ta det lugnt på och fixa lite grejer hemma. Annars har helgen hållit mig upptagen med bio, öl och pizza med lite svenskar och en vandring med en grupp Australiensare från Meetup. Mycket trevligt och bra alla tre grejerna. Ölen intogs på en lokal pub som heter “Foghorn” som i samma lokal brygger all sin öl själva. Jag provade en planka med fyra olika IPA av vilka alla utom en var riktigt god. Det blev också lite pizza i superformat även om den var rätt tunn. Kvällen avslutades tidigt (vid kl 22) eftersom folk går hem då och staden stänger ned. Av någon anledning är folk i Newy uppe tidigt på morgonen och går hem tidigt på kvällen. När jag lämnade bion i fredags vid halv tolv var staden helt tom på folk.

Svenskarna som jag träffade var mycket trevliga och det blir nog fler kvällar tillsammans med dem. Båda två var bofasta i stan sedan ett par år tillbaka och bor med sina respektive familjer. De längtade dock hem ibland så de ville träffa och hänga med lite svenskar då och då. Vilket är gött även om det först kändes lite udda att snacka svenska på stan här. Man blir som van att allt är på engelska och är inne i det läget när man först börjar prata med folk. De enda andra gångerna som jag får prata svenska på stan är med min norska kollega och en tjej som jobbar på ett fik som också hon kommer från Norge. Det sägs att det finns många svenskar i stan men hittills har jag bara träffat två. Det kanske dyker upp med tiden. Trevligt att träffa nytt folk och det börjar kännas naturligt att bara dyka upp i en ny grupp och vara social.

Under vandringen på söndagen höll vi till i Glenrock Conservation Area som ligger ungefär 8 km från min lägenhet. Det är ett fint område som förut var ett gruvområde men som nu är ett naturreservat. Vi träffades allihopa (ca 20 st) vid Merewether som är en stadsdel och och en ikon för staden. Dess havsbad pryder många lokala företagsreklamer och hemsidor. Bland annat min bank har en bild från det havsbadet när man loggar in på Internetbanken. 🙂 Så jag försökte ta en likadan själv. Kolla in Flickr 😉 Vandringen var fin och rätt enkel faktiskt, det var inte mycket till vandring utan mer en promenad. Lite skillnad från sommarens fjällvandring. Aussisarna utlovade ödlor och ormar men jag fick tyvärr inte se någon alls. Vädret och sällskapet var dock helt grymt bra. Även med solskyddsfaktor 50 blev jag bra röd på armarna. Solen är sjukt stark här. Det nya polariserande filtret till kameran gjorde dock sitt och himlen ser helt sjukt fint blå ut på de nya bilderna 😉

Idag har jag mest läst bok vid stranden och fixat lite grejer hemma. Sjukt fridfullt och gött att sitta och kolla på vågorna som slår in när jag tittar upp från boken. Några tappra personer solade också men idag var det mulet och 20 grader. Till veckan blir det jobb som vanligt och på lördag ska jag hänga i en park med lite utbytesstudenter. Så mycket mer har jag inte planerat ännu.

Ha det fint där hemma, så hörs vi snart igen!

PS. Det var röd flagg på stranden idag (badförbud) så vi får ta badfilmen en annan helg. DS.