Solnedgångar och ljusglimtar

Då var det dags för en uppdatering igen. Nu har jag verkligen landat och kommit in i rutinerna i Newy igen. De första veckorna var lite sega och alla trevliga minnen från julfirandet hemma gjorde sig påminda en hel del. Jag hade nog mer hemlängtan när jag kom tillbaka hit än när jag åkte hem. Konstigt nog. Nåväl en uppdatering var det. Några höjdare från veckan som har gått:

Folk att umgås med. Hela förra veckan var fylld av sociala aktiviteter. Det var middag, picknick på stranden i solnedgången och utflykt för att grilla och snorkla. Kul att hänga med folk och få upptäcka landet lite mer. Som min chef sa “Att snorkla i ett korallrev och sen grilla efter det, du får verkligen uppleva det riktiga Australien”. Tyvärr var vattnet lite för grumligt för att se allt men det var sjukt mycket fisk i vattnet. Det kändes nästan som att man skulle kunna sträcka sig och fånga in dem. Ska se om det blev någon bra film, i så fall kommer jag att lägga upp den.

Det är verkligen kul att det har lossnat helt och hållet på denna fronten nu. Den kommande månaden har jag saker inbokade varje helg tillsammans med folk. Trodde inte att det skulle bli såhär precis 🙂 Kanske är förklaringen att folk här är enkla att lära känna och hänga med, eller att jag underskattar mig själv?

Naturen. Man slås hela tiden av hur riktigt vackert det är här. Kusten är bitvis dramatisk med höga klippor som bryts av med kilometerlånga sandstränder och blågrönt klart vatten. Det är bara att dra av sig tröjan för att kasta sig i och dyka genom vågorna. Det är hur härligt som helst.

Igår gick jag ned till stranden när mörkret hade lagt sig för att lägga mig på en vågbrytare på kolla på stjärnorna. Hur ofta gör man det? Havsbrisen blåste in med en doft av hav och gav lite kyla i den varma sommarnatten. Stjärnorna var riktigt klara och man såg sateliter och stjärnfall fara över himmeln. Lite spännande att det är i stort sätt samma stjärnor som hemma och samma stjärnor som de första människor som kom till Australien såg. Det är häftigt och gör en smått filosofiskt. Sådana kvällar kommer jag vilja ha mer av.

Svenska klassikern. Träningsprogrammet rullar på bra och löpträningen har återupptagits efter ca 1,5 år av skador och annat som kommit i vägen. Sprang milen för första gången (utan krämpor) i lördags och var överraskad av min tid. Av någon anledning har jag inte tappat så mycket, vilket är lovande inför klassikern nästa år. Nu gäller det bara att hålla igång både löpning och simning fram tills dess, så ska det inte vara några problem att klara av de två grenarna.

Cykel och längdskidor får bli ett senare problem. Nu njuter jag istället av genombrotten i löpning och simning. Som jag skrev förut om att göra det som är svårt så är det minst sagt inte kul varje gång att gå till poolen, gymmet eller ge sig ut att löpa. Det är få gånger man får uppleva sådant flyt som denna veckan, det är bara att vara tacksam och ta emot! För nya motgångar kommer garanterat att dyka upp.

Det var uppdateringen från Down Under. Har hört att ni haft snöstorm hemma och att det ligger snö på backen. Även om jag är lite avundsjuk och också vill ha snö så tror jag allt att jag stannar kvar i sommaren här ett tag till 😉

Kram,
Johan