Tasmanien, Melbourne och Sverige

De senaste veckorna har rasat förbi så snabbt, så snabbt. Brorsan kom som bekant ned och efter en tur till Blue Mountains och Jenolan Caves så drog vi till Tasmanien och Melbourne. Grottorna var riktigt häftiga och det blev många bra bilder som nu ligger på Facebook. Kommer snart på FlickR med. Grottorna var sjukt stora och är en av Australiens största turistattraktioner. Det var skönt att ta sig ned i mörkret och den svala luften (grottorna håller ungefär 16 grader året om). Blue Mountains är också som vanligt riktigt snygga och roliga att kolla på. Önskar att man skulle kunna ha vandrat lite där med.

Tasmanien var jäkligt häftigt. Brorsan och jag bilade upp längs östkusten på ön och det var bara så sjukt fint. Kul också att köra vänstertrafik (det var premiär för mig), lite nervöst till en början men det funkade riktigt bra. Fick blodad tand så nu blir det mer bilåka i Australien. I Coles bay vandrade vi till Wineglass Bay som ligger i ett stort naturreservat. Massor av fina vyer bjöds det på längs kusterna och mycket bra vin! Tyvärr hade jag helt missat att man kan göra en tre dagar lång vandring där. Kanske finns det tillfälle att åka tillbaka och göra det. Vi hann även åka upp för Mount Wellington och blicka ut över hela Hobart.

Melbourne levererade också med massor av gott kaffe, sjukt trevliga människor och en allmänt trevlig miljö. Det blev snabbt helt klart min favoritstad i Australien. Synd bara att det ligger så långt från Newcastle för här kände jag mig verkligen hemma. Bara en sådan sak som att folk går runt i snygga skor och kläder 😉 I Newcastle går många runt i strandkläder, barfota och med oklippt hår och orakat skägg. Det var verkligen som natt och dag med att komma hit. Man kände sig “normal” igen. Staden bjöd på guidad rundtur, strandhäng, pingviner, massor av kaffe samt *Croissant aux amandes* 😛

Nu sitter jag och dricker en öl på vandrarhemmet. Brorsan har åkt till flygplatsen för att ta ett tidigare flyg hem. Vi kommer att mötas upp i Dubai någon gång i natt/morgon. Det är med blandade känslor som man åker hem. Allt känns förvirrat och oklart just nu. Man känner sig inte helt hemma någonstans. Framtiden är så oklar. Många frågar om jag skulle kunna tänka mig att bo kvar i Australien, jobba vidare på universitetet, osv. Spontant säger jag nej. Det finns så mycket mer av världen att se sen. Men jag har ingen aning om vad jag kommer att göra efter nästa november. Det är kanske en viss frihet men ibland även en stress. Just nu känner man sig rotlös. Kanske lite jul med släkt och vänner råder bot på det. I övrigt gillar jag livet som backpacker 😛 det är ett enkelt och orosfritt liv. Folk är så sjukt trevliga och bara gooa.

Kramar, så hörs vi imorgon i Sverige 😉
Johan