Tio helger kvar

Så nu är det bara tio helger kvar innan jag kommer hem till Sverige nästa gång. Mina två papper till en konferens i Stockholm blev accepterade och nu blir det en visit hemma under juli. Jag har också blivit inbjuden till att besöka Oxford så får se om det blir av. Kul med accepterade papper som alltid och det är en väldans trevlig konferens med. Jag har också två andra projekt på gång som kommer att hinnas avslutas innan året här är över. Så jag har då nåt mitt mål för detta år vilket är najs. Jag har också fått nöjet att vara med och hjälpa till samt handleda tre olika studenter här på plats. Det känns underbart att kunna ge lite tips och erfarenhet tillbaka till dem. Jag skulle aldrig vara där jag är nu om inte andra har hjälpt mig på samma sätt, så det känns naturligt och bra att skicka den positiva energin vidare.

Med tio helger kvar finns det alltför mycket som jag skulle vilja göra men nog inte kommer att hinna. Förra helgen hade jag en polare på besök så vi gjorde en liten roadtrip norröver till Fingal Bay med sina vackra stränder. Denna helg blir det att hänga hemma och bara slappa samt träffa polare. Nästa helg blir det utflykt igen till en nationalpark ca 10 mil norr om Newcastle. Så det är verkligen full fart och jag har inte så mycket ledig tid de kommande helgerna. Den lilla tid som jag har ska jag försöka spendera i Sydney. Har lite grejer som jag vill fota där och en pool som jag bara måste simma i (den ligger under bron i hamnen :D).

Det känns både bra och trist att det börjar ta slut här. Det är och har varit en grymt bra tid på många sätt men jag saknar också vänner och familjen hemma så klart. Även om det finns tekniska hjälpmedel så blir det inte samma sak. Även om man har polare här är det svårt att med dem ersätta dem som man har känt i över tio eller tjugo år hemma. Så det ska bli skönt att komma hem i juli en sväng för att kunna säga hej till alla 🙂

Jag har också påbörjat ett hobbyprojekt med att bygga en app som baseras delvis på min forskning. Det är mest för att jag ska lära min ny webbteknik men det är också kul att börja tänka på att man kanske skulle kunna tjäna pengar på sin kunskap. Det är något som jag grubblar vidare på (vad ska man göra när man kommer hem).

Ha det gött så länge!
Kramar